Ege Ãœniversitesi A Plus Ãœniversite Oldu

UniAr (Üniversite AraÅŸtırmaları Laboratuvarı) tarafından 35 binin üzerinde öÄŸrenci görüÅŸü alınarak gerçekleÅŸtirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet AraÅŸtırması (TÜMA) raporuna göre Ege Üniversitesi, 123 devlet ve 65 vakıf olmak üzere 188 üniversite arasında geçen yıla göre önemli bir sıçrama yaptı.

Ege Üniversitesi’nde son iki yıl içerinde Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüÄŸünde hayata geçirilen vizyon projeler, iz bırakan uygulamalar ve öÄŸrenci odaklı yönetim anlayışı ile yaya öncelikli sürdürülebilir yeÅŸil kampüs çalışmaları yapılan alan araÅŸtırmasında Egeli öÄŸrencilerden tam not aldı.  Türkiye Üniversite Memnuniyet AraÅŸtırması (TÜMA) 2019 raporunda; Ege Üniversitesi “YerleÅŸke ve YaÅŸamının DoyuruculuÄŸu” sıralamasında 188 üniversite arasında, en yüksek puan olan A+ kategorisinde yer alarak 14’üncü sıraya yerleÅŸti ve “A Plus Üniversite” oldu. Türkiye’de YerleÅŸke ve YaÅŸamının DoyuruculuÄŸu boyutunda öÄŸrencilerini üst düzeyde(A+) memnun edebilen sadece 30 üniversite bulunuyor.  Ayrıca Ege Üniversitesi bir önceki yıla göre Akademik Destek ve Ä°lgi puanını en fazla yükselten ilk on üniversite arasına girmeyi baÅŸardı.

Türkiye Üniversite Memnuniyet AraÅŸtırmasının sonuçlarını deÄŸerlendiren   Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ÖÄŸrenci odaklı, öÄŸrenciyi merkeze alan, yol gösterici ve örnek çalışmalar yaptık. Üniversitemizde her alanda deÄŸiÅŸim ve dönüÅŸüme devam ediyoruz Hiç kuÅŸkusuz daha kat etmemiz gereken uzun bir mesafe var. EÄŸitim, nasıl hayat boyu devam eden uzun soluklu bir süreçse, deÄŸiÅŸim de hiç kuÅŸkusuz uzun soluklu bir süreçtir. Kısa sürede ulaÅŸtığımız hedefler, gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz projeler deÄŸerli ekip arkadaÅŸlarımın, akademik ve idari çalışanlarımızın gösterdikleri üstün gayret ve emekleri sayesindedir.  Hepsine gönülden teÅŸekkür ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi “Devlet Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması” nda önceki yıl 25’inci sırada yer alırken 2019 yılında 482 puan alarak 123 devlet üniversitesi arasında 14’üncü sıraya yükseldi. “Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması” nda ise bir önceki yıl 50’nci sırada yer alan Ege Üniversitesi bu seneki raporda 482 puan alarak 188 üniversite arasında 30’uncu oldu. Türkiye Üniversite Memnuniyet AraÅŸtırması’nda Ege Üniversitesi “YerleÅŸke ve YaÅŸamının DoyuruculuÄŸu” sıralamasında 188 üniversite arasında, en yüksek puan olan A+ kategorisinde yer alarak 14. sıraya yerleÅŸti ve “A Plus Üniversite” oldu. YerleÅŸke ve YaÅŸamının DoyuruculuÄŸu boyutunda öÄŸrencilerini üst düzeyde (A+) memnun edebilen sadece 30 üniversite bulunuyor.  Ayrıca Ege Üniversitesi bir önceki yıla göre 172 üniversite arasında Akademik Destek ve Ä°lgi puanını en fazla yükselten ilk on üniversite arasına girdi.

Ege Üniversitesinin bu baÅŸarısında; son iki yıl içerisinde benimsenen öÄŸrenci odaklı yönetim anlayışı,  yaya öncelikli sürdürülebilir yeÅŸil kampus, hayata geçirilen dijital uygulamalar ve yasal düzenlemeler, ihtiyaç doÄŸrultunda yeniden yapılandırılan birimlerin yanı sıra merkezi kütüphane kaynaklarının zenginleÅŸtirilmesi,   yemekhane mutfaklarında ve fiziki koÅŸullarında kalitenin artırılması, yenilenen spor tesisleri, üniversite- sanayi iÅŸbirlikleri, ar-ge ve inovasyon çalışmaları etkili oldu.

“Örnek ve  yol gösterici uygulamalar yaptık”

Üniversite olarak öÄŸrenci odaklı pek çok projeyi uygulamaya soktuklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Öncelikle ÅŸunu belirtmek isterim ki her öÄŸrencimiz cep telefonu, sosyal medya ve Turkuaz Masa üzerinden rektörüne kolaylıkla ulaÅŸabiliyor. ÖÄŸrenciyi merkeze alan çok önemli çalışmalar yaptık. Kütüphane bütçesini arttırdık. Kütüphane kullanım saatlerini gece yarısına kadar uzattık ve vize – final dönemlerinde 24 saat açık tuttuk. ÖÄŸrencilerimize 30 farklı dilde yabancı dil öÄŸretimine yönelik olarak eÄŸitim seti satın aldık. Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin bulunduÄŸu yerli indeks olan SOBÄ°AD (Sosyal Bilimler Atıf Dizini) Veritabanını kazandırdık. ÖÄŸrencilerimizin wi-fi ve internet kullanımına yönelik olarak kampüs internet alt yapısını güçlendirdik. ÖÄŸrencilerimizin yoÄŸun olduÄŸu bölgelerde su sebilleri koyduk. ÖÄŸrencilerimize yemek bursu anlamında yüzde 1500 oranında artış saÄŸladık. Üniversitemiz Geleneksel Bahar Åženliklerini yeniden baÅŸlattık. 8 bin kiÅŸilik yurt projesinin giriÅŸimini Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde yaptık. Yeni düzenlemelerle yeÅŸil kampüs, sürdürülebilir üniversite konsepti ile birçok alanda peyzaj ve bisiklet kullanımına yönelik çalışmaları devreye soktuk. 25 bin metrekare çim alan oluÅŸturduk. Bir çok birimimizi yeniden yapılandırdık. Gençlik ve Spor Kulübünü bir çok branÅŸta aktif hale getirdik. Spor tesislerimizi yeniledik. Daha öÄŸrenci merkezli bir üniversite anlayışını uygulamaya geçirerek yol gösterici olduk. Kısacası üniversitemizde, sürdürülebilir bilim sanat ve spor kültürü yerleÅŸtirmek için gece gündüz çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz.  ÖÄŸrencilerimizden gelen her talebi karşılamaya çalıştık. ÖÄŸrencilerimizin kariyerine, geliÅŸimine, akademik ve sosyal sıkıntılarını gidermeye yönelik destek sistemleri kurduk. Ege Üniversitesi ile baÄŸlarının devam etmesi ve olanaklarından yararlanabilmeleri için “Mezun Kartı” uygulamasını baÅŸlattık” diye konuÅŸtu.

Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°