UKRAYNA DA EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN YATAY GEÇİŞ YEDEK KAYIT İŞLEMLERİ

Yedekten Kayıt hakkı kazanan öÄŸrenciler için tıklayınız.

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna’daki yükseköÄŸretim kurumlarından yapılan yatay geçiÅŸ baÅŸvurusu sonucunda yedekten kayıt hakkı kazanan öÄŸrencilerin kayıt iÅŸlemleri Üniversitemizin elektronik kayıt sistemi üzerinden aÅŸağıda belirtilen tarihte yapılacaktır.

Yedek Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2022

E-Kayıt sistemine giriÅŸ için tıklayınız.

Kayıt Belgeleri

• Yatay GeçiÅŸ baÅŸvuru belgeleri eksik olan öÄŸrencilere iliÅŸkin dilekçe için tıklayınız.
  • Lise mezuniyet belgesi (Geçici mezuniyet belgesi veya diploma)

Kayıt sistemi yedekten kayıt hakkı kazanan öÄŸrenciler için 25 Nisan 2022 tarihinde saat 08.00’de açılacak ve 17:00’de kapanacaktır.

Adaylar E-Kayıt sistemine giriÅŸ için tıklayınız sayfasındaki “e-Devlet ile GiriÅŸ” sekmesinden e-Devlet Åžifresi ile Üniversitemizin kayıt sistemine giriÅŸ yapıp kayıt için istenen ilgili belgeleri  sisteme ekleyerek “kaydı tamamla” butonuna basacaklardır.

Sisteme eklenen belgeler kayıt personeli tarafından kontrol edilecek ve uygun olmaması halinde açıklama yazılarak düzenlemeye verilecektir. Düzenlemeye verilen durumlarda adaylar kayıt tarihleri içerisinde ilk yüklediÄŸi belgeyi silerek yeni belgeyi istenilen ÅŸekilde  yüklemek suretiyle yeniden kaydı tamamla butonuna basacaklardır.

Yatay geçiÅŸ baÅŸvuru belgeleri eksik olan ve yukarıda belirtilen dilekçeyi kayıt sistemine yükleyen öÄŸrencilerin kayıtları ÅŸartlı olarak yapılacak ve öÄŸrenciler 15 Haziran 2022 tarihine kadar belgelerini ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanlığı Kayıt-Kabul Hizmetleri Åžube MüdürlüÄŸüne teslim edeceklerdir. Kendilerine verilen süre sonunda belgesini teslim etmeyenlerin ÅŸartlı kayıtları iptal edilecek ve söz konusu öÄŸrencilere kayıt silme iÅŸlemi uygulanacaktır.

Ders Kaydı ve İntibak İşlemleri

Üniversitemize yerleÅŸen ve kesin kayıt iÅŸlemini tamamlayan tüm öÄŸrenciler ders kaydı ve intibak iÅŸlemleri ile ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu öÄŸrenci iÅŸleri bürolarından bilgi alabileceklerdir.