“Üniversite-Sanayi Güdümlü Projeleri” Desteği Uygulama Esasları

Üniversite-Sanayi Güdümlü Projelerinin desteklenmesinde aşağıdaki uygulama esasları geçerli olacaktır:

• Proje çağrısı yılda iki kez (Nisan ve Ekim aylarında) açılacaktır.
  • 2019 yılı Üniversite-Sanayi Güdümlü Projeleri başvuruları 4 Ekim-29 Kasım tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Ülkenin bilim ve teknolojideki öncelikleri ile Ege Üniversitesi’nin öncelikli ve yetkin olduğu alanlarda önerilen projeler desteklenecektir.
  • Proje yürütücüsü önerilen alanda proje ve yayınları olan Ege Üniversitesi Öğretim üyesidir. BAP Uygulama Esaslarında Öncelikli Alan Projesi yürütücüsü olma koşullarını sağlaması gerekmektedir.
  • Proje çıktılarının hızlı bir şekilde ürüne dönebilir ve patentlenebilir olması beklenmektedir.
  • Proje süresi maksimum 36 aydır.
  • Projenin, konunun uzmanı en az 3 dış hakem tarafından değerlendirilmesini takiben yürütücü tarafından BAP Komisyonuna sözlü olarak sunulması gerekmektedir.
  • Proje başvurusu BAPSİS üzerinden “Güdümlü Proje“ başvurusu olarak yapılmalıdır. Projenin bütçesi diğer güdümlü projelerde olduğu gibi BAP Komisyonu tarafından bütçe koşulları gözetilerek belirlenecektir. Bu destek kapsamında BAP Uygulama Esasları doğrultusunda proje partneri olan sanayi kuruluşunun cihaz, sarf ve analiz giderlerinin maksimum %75’i desteklenebilecektir. Proje kapsamında talep edilecek cihazlar Ege Üniversitesi demirbaşına kaydedilecek ve Ege Üniversitesi’nde kullanılacaktır. Analizler mümkün olduğu müddetçe Ege Üniversitesi bünyesindeki analiz merkezlerinde gerçekleştirilmelidir.