Çerez Örnek
canlı destek
Rektör Budak, EÜ de TÜBİTAK Ar-Ge Merkezi kurulması sözünü aldı

 

CumhurbaÅŸkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu BaÅŸkan Vekili aynı zamanda Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu (TÜBÄ°TAK) BaÅŸkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile CumhurbaÅŸkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman CoÅŸkun ve kurul üyeleri; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Ege Üniversitesi Eski Senato Salonunda, Ege Üniversitesi Üst Yönetimi, Senato Üyeleri,   Ege Üniversitesi Ar- Ge Grupları Temsilcileri ve TÜBÄ°TAK Proje Yürütücüleri ile bir araya gelen Prof. Dr. Hasan Mandal ve Dr. Osman CoÅŸkun; akademisyenlerin, araÅŸtırmacıların sorularını cevapladı.

Burada yaptığı kısa konuÅŸmada,  CumhurbaÅŸkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu BaÅŸkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal’ı ve CumhurbaÅŸkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman CoÅŸkun’u Ege Üniversitesinde ağırlamaktan duyduÄŸu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi, TÜBÄ°TAK ile barışık ve iç içe olan bir üniversite. TÜBÄ°TAK’ta proje yürütücüsü olan hocalarımızla, araÅŸtırmacılarımızla bir aradayız. AraÅŸtırma üniversitesi olma hedefimizi gerçekleÅŸtirmek adına multidisipliner ve tematik çalışma alanlarından 37 adet yeni araÅŸtırma grubunun oluÅŸturduk. Ege Üniversitesi olarak TÜBÄ°TAK Ar-Ge Merkezi kurulmasını istiyoruz. Bu enstitü kapsamında yüksek lisans ve doktora programlarımızı TÜBÄ°TAK’ın ve CumhurbaÅŸkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulumuzun ön gördüÄŸü ÅŸekilde güçlü olduÄŸumuz alanlarda, devletimize katkı saÄŸlayacak ÅŸekilde yürütmek istiyoruz. TÜBÄ°TAK’ın ülkemiz adına gerçekleÅŸtirdiÄŸi yeni bilim ve AR-GE politikalarını takdirle takip ediyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın TÜBÄ°TAK Ar-Ge Merkezi kurulması isteÄŸine olumlu yaklaÅŸan Prof. Dr. Hasan Mandal, “TÜBÄ°TAK olarak kullandırdığımız kaynak ile daha fazla çıktı ve onun ötesinde etki oluÅŸturan bir kurum olma noktasında bir dönüÅŸüm içindeyiz. AÄŸustos ayı içerisinde yapılacak bütçe görüÅŸmeleri ile 2020 yılını daha net görebileceÄŸiz. Ä°çimizde bulunduÄŸumuz dönem, daha iyi bir durum analizi yapmaya ve bazı konularda daha kuvvetli kararlar almaya vesile oluyor.   Ben bunu bir tehdit deÄŸil bir fırsat olarak görüyor ve faydalı buluyorum. Kendi süreçlerimizi nasıl iyileÅŸtiririz diye düÅŸündüÄŸümüzde bazı konuları önceliklendirmemiz gerektiÄŸini anlıyoruz. Bu durum üniversitelerimiz için de geçerli. Akademi ile diÄŸer kamu kurumları, STK’lar, özel kuruluÅŸlar arasındaki ‘iÅŸbirliÄŸi yapma’ durumunu ‘beraber iÅŸ yapma’ modeline dönüÅŸtürmemiz gerekiyor. Yapılan projelerin çıktısı etki boyutuna dönüÅŸmeli. TÜBÄ°TAK Ar-Ge Merkezi Ege Üniversitesi’nde açılması için çalışmalara baÅŸlayacağız” diye konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman CoÅŸkun da  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın “Ege Üniversitesi TÜBÄ°TAK Ar-Ge Merkezi” kurulması isteÄŸinin Ankara’da ve CumhurbaÅŸkanlığı’nda takipçisi olacağını ifade ederek, süreç ile gerekli her türlü desteÄŸi vereceklerini söyledi.

 

Ege Üniversitesi RektörlüÄŸü, Ege Üniversitesi  Bilim Teknoloji Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi ile Uluslararası Melek Yatırım Ağı MAIN -MaQasid Angel Investors Network- ortaklığında “Discovery 100" adlı  etkinlik düzenlendi. EÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliÄŸe CumhurbaÅŸkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu BaÅŸkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal, CumhurbaÅŸkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman CoÅŸkun,  MAIN (MaQasid Angel Investors Network) Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi Dr. Yavuz Selim Sılay ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve akademisyenler katıldı.


Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°