EÜ, TÜBİTAK tarafından en çok projesi desteklenen 4 üncü üniversite oldu

Egeli akademisyenlerin 12 projesi kabul gördü

Ege Üniversiteli akademisyenlerin projeleri TÜBÄ°TAK tarafından destek görmeye devam ediyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu (TÜBÄ°TAK),  “1001-Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2019 yılı 1’inci Döneminde önerilen araÅŸtırma projelerinden bilimsel olarak desteklenmesine karar verilen projeleri açıkladı. Ege Üniversitesi, kabul edilen 12 proje ile; ODTÜ, Ä°TÜ ve Hacettepe Üniversitesinin ardından en çok projesi kabul gören dördüncü üniversite oldu.

TÜBÄ°TAK 2019 yılı 1’inci döneminde Ege Üniversitesi’nin 12 proje ile en çok kabul gören dördüncü üniversite olduÄŸunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizi saÄŸlıklı ve iyi iÅŸleyen bir Ar-Ge ve inovasyon alt yapısına kavuÅŸturarak, nitelikli projeler üretilecek ortamı saÄŸladık. Hayata geçirdiÄŸimiz önemli uygulamalar ile oluÅŸturduÄŸumuz bilim iklimi neticesinde akademisyenlerimiz tarafından üretilen araÅŸtırma projeleri, ulusal ve uluslararası kuruluÅŸlar tarafından destek görmeye baÅŸladı. Bundan sonraki hedefimiz, bu proje çıktılarının katma deÄŸere dönüÅŸtürülerek ülkemizin geliÅŸmesine, kalkınmasına hizmet etmesini amaçlıyoruz. TÜBÄ°TAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında projeleri kabul gören akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. BaÅŸarılarının devamını diliyorum” diye konuÅŸtu.

Yapılan deÄŸerlendirme sonucunda Ege Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Güldemet BaÅŸal Bayraktar, Prof. Dr. Kadri Yakut, Prof. Dr. Kambiz Ramyar, Prof. Dr. Melike AfÅŸar, Prof. Dr. Åženay Åžanlıer, Prof. Dr. Åžebnem Tavman,  Prof. Dr. Özlem YeÅŸil ÇeliktaÅŸ, Doç. Dr. Buket Kosova, Doç. Dr. Özlem Çakal Arslan, Dr. ÖÄŸretim Üyesi Neslihan Çolak GüneÅŸ,  Dr. ÖÄŸretim Üyesi Aysu Yurdasiper Erdem ve ArÅŸ. Gör. Murat Kurt’un projeleri kabul gördü.

2019 yılı 1.döneminde “1001” programı kapsamında sunulan 2 bin 226 proje önerisinden bin 861’i bilimsel deÄŸerlendirmeye alındı ve 6’lı puanlama sistemi kullanılarak yapılan deÄŸerlendirme sonucunda 271 proje önerisinin desteklenmesine, 127 proje önerisi ile de bir sonraki dönemi beklemeden 16 Eylül tarihine kadar baÅŸvuru yapılabilmesine karar verildi. Söz konusu projelerin deÄŸerlendirilmesi aÅŸamasında 477 panel düzenlenirken, bu panellere 160 farklı üniversitede görev yapan 2 bin 512 panelist, 330 gözlemci panelist katılım saÄŸladı.