Diş Hekimi Adayları beyaz önlüklerini giydi

Ege Üniversitesi DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesine bu yıl baÅŸlayan öÄŸrenciler, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.  DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi Bilim Sanat Amfisinde gerçekleÅŸtirilen “2019-2020 EÄŸitim ÖÄŸretim Yılı Akademik Açılış ve Hekim ÖnlüÄŸü Giyme Törenine” DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Erdilek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün,  Ä°zmir DiÅŸ Hekimleri Odası BaÅŸkanı Murat Sütpideler, akademisyenler, öÄŸrenciler ve aileleri katıldı. Törende açılış dersini ise Prof. Dr. Åžule Dönmez verdi.

Törende konuÅŸan DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Erdilek, yaptığı konuÅŸmada; “En iyi fakülteden birine geldiniz. Ege Üniversitesi nitelikli ve kaliteli eÄŸitimin yanı sırası Rektör Prof. Dr. Necdet Budak hocamızın destekleriyle spor alanında da çok faydalanabileceÄŸiniz bir üniversite. Ege Üniversitesinin spor faaliyetlerinden gerek futbol gereke basketbol gerekse de yüzme gibi bir çok branÅŸlarından faydalanın. EÄŸitim hayatınızı sporla birleÅŸtirin, geliÅŸiminize oldukça katkı saÄŸlayacak. Hepinizi tebrik ediyor yeni eÄŸitim öÄŸretim döneminde baÅŸarılar diliyorum” dedi.

2019-2020 akademik yılının açılış dersini veren Prof. Dr. Åžule Dönmez ise öÄŸrenci ve velilere seslenerek “Hepiniz zor bir süreçten, zorlu ve dikenli yollardan geçerek buralara geldiniz. Bu yüzden sizleri kutluyorum. Burada geçirdiÄŸiniz zaman tüm hayatınızı ciddi yönde etkileyecek. Bu yüzden dolu dolu geçmesi çok önemli” dedi. YaÅŸama ve eÄŸitim hayatına dair öÄŸrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Dönmez, baÅŸarıya giden yolda uyulması gereken kuralları anlattı.

Tören sonunda bu yıl DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesini kazanan öÄŸrencilere hocaları tarafından beyaz önlükleri giydirildi.

Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°