EGE-UZEM Kursları ile artık Türkiye ye Açılıyor

Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGE-UZEM) düzenlediği kurslar ile artık Türkiye’ye açılıyor. “22 Şubat 2018 tarihinde kurulan Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, yürüteceği kurslarla, Ege Üniversitesinin birikim ve bilgisini uzaktan eğitim yoluyla interneti olan herkesle, istediği zaman ve yerde paylaşacak” diyen EGE-UZEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fırat Sarsar, şu an en çok talep edilen alanlarda kursların açıldığını ve yakın gelecekte kurs çeşitliliklerini artıracaklarını belirtti.

Dr. Sarsar, “Ege Üniversitesi için EGE-UZEM yıllardır bekleyen bir merkezdi. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın göreve geldiğindeki ilk icraatlarından birisi EGE-UZEM’i kurmak oldu. Bu konuda Rektör hocadan aldığı görevle uzmanları toplayan Eğitim Fakültesi Dekanı ve Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kurucu Müdürü Prof. Dr. Hülya Yılmaz, çok kısa sürede merkezin kurulumunu tamamladı. Ege Üniversitesi üst yönetim desteği ile hızla büyüyen EGE-UZEM, Tezsiz Yüksek Lisans programlarının yanı sıra lisans ve ön lisans dersleri yürütmeye başladı. Son olarak EgeDers (Ege Üniversitesi Dijital Ders Materyal Havuzu) platformunu Ege Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı işbirliği ile hayat geçirdi” dedi.

Dr. Fırat Sarsar, EGE-UZEM’in, Ege Üniversitesi öğretim elemanlarının desteği ile üniversitenin 60 yılı aşkın bilgi ve birikimini herkese açtığını belirtti. Dr. Sarsar, bu kursların daha bir başlangıç olduğunu, EGE-UZEM’in hedefinin, hem ders içeriği hem de ders çeşitliliği ile Türkiye’de kaliteli eğitim sunan en iyi merkezlerden bir olmak olduğunu vurguladı.

EGE-UZEM hali hazırda  “İleri Excel Uygulamaları”, “Eğitimde Sosyal Medya ve Web 2.0 Araçları”, “Bilgisayar Uygulamalı Temel İstatistik Kursu”, “YDS Soru Çözme Teknikleri”, “IELTS Modüler Hazırlık (A2)”, “IELTS Modüler Hazırlık (B1)” kurslarını uzaktan eğitim yoluyla veriyor. “Fransızca” ve “Nitel Araştırma Yöntemleri” kurslarının açılması için çalışmalara başlandı. Yeni yerine taşınan Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, kurs açacak öğretim elemanlarına kurs öncesi, kurs sürecinde ve kurs sonrası bireysel destek verecek.