Çerez Örnek
canlı destek
‘Fıtık’ uzmanı cerrahlar İzmir’de buluştu

Fıtık DerneÄŸi ile Ege Üniversitesi iÅŸbirliÄŸinde düzenlenen 7. Ulusal Fıtık Kongresi baÅŸladı. “Fıtık Cerrahisinde Güncel Yaklaşımlar’’ ana temasıyla düzenlenen kongre, karın duvarı fıtıkları konusunda çalışma yürüten ulusal ve uluslararası uzmanları Ä°zmir’de araya getirdi.

Wyndham Grand Otelde düzenlenen kongrenin açılış törenine: Türk Cerrahi DerneÄŸi BaÅŸkanı Prof. Dr. Seher Demirer, Fıtık DerneÄŸi BaÅŸkanı Prof. Dr. Melih Paksoy, Kongre BaÅŸkanı ve EÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalı BaÅŸkanı  Prof. Dr. Sinan Ersin,  yurt içi ve yurt dışından cerrahlar ile davetliler katıldı.

Kongrenin açılış töreninde konuÅŸan Kongre BaÅŸkanı Prof. Dr. Sinan Ersin, saÄŸlık alanında inovatif çözümlerin hızla gerçekleÅŸtiÄŸini ifade ederek,  ‘‘ Minimal invaziv yaklaşımlar gibi son 20 yılda özellikle robotik cerrahideki yenilikler de hastalarımıza daha konforlu tedavi seçenekleri sunmamıza olanak saÄŸladı. Bu hızlı geliÅŸim içerisinde bizler de diÄŸer meslekler gibi deÄŸiÅŸimin farkına vararak kendimizi sürekli yenilemek mecburiyetindeyiz. Ä°ÅŸte bu amaca hizmet eden kongremizin hepimize büyük katkılar sunacağına inanıyorum’’ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ulusal ve uluslararası 38 konuşmacı katıldı

Kongre bilimsel programı konusunda bilgi veren Prof. Dr. Ersin, ‘‘ Kongremizin bilimsel programında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden canlı olarak aktarılacak ameliyatlar sayesinde yurtdışından gelen meslektaÅŸlarımızın vakalara yaklaşım biçimlerini, kullandıkları teknikleri ve çözüm önerilerini beraberce izleyeceÄŸiz. Sonrasında da cumartesi akÅŸamına kadar olan süreçte konuÅŸmacılar toplam 6 adet panel ve konferansta güncel bilgilerini bizlerle paylaÅŸacaklar. Bunun dışında elbette sözel ve video bildiri oturumlarımız gerçekleÅŸecek. 34’ i ulusal, 4’ü de yurtdışından gelen toplam 38 konuÅŸmacı aramızda olacak. Romanya’dan Victor Radu, Ä°spanya’dan Miguel Angel Garcia Urena, Belçika’dan Filip Muysoms ve Ä°ngiltere’den Aali J. Sheen davetimizi kabul ederek Ä°zmir’e geldiler. Kendilerine ayrıca teÅŸekkür etmek istiyorum. Biz cerrahların en sık yaptığı ameliyatların başında gelen Fıtık cerrahisini tüm yönleriyle ele alan bu sunumların, bizlere büyük katkı saÄŸlayacağına inanıyorum’’ diye konuÅŸtu.

Flamingoların korunmasına dikkat çektiler

7. Ulusal Fıtık Kongresinin sosyal mesajını nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Flamingolara ayırdıklarını belirten Prof. Dr. Ersin, ‘‘ Dünya’nın en büyük yapay üreme adasına sahip Ä°zmir KuÅŸ Cennetinde de yaÅŸamlarını sürdüren Flamingoların ve tüm canlıların yaÅŸam alanlarına saygı duymamız gerektiÄŸini buradan bir kez daha dile getiriyoruz.   Ä°zmir’imiz; doÄŸal, kültürel ve gastronomik miras açısından bizlere zengin bir çeÅŸitlilik sunuyor. GeçmiÅŸinde Seferis, Homeros ve Galen gibi bir çok kültür-sanat  ve bilim insanı bulunan ve tarihi 8500 yıl öncesine dayanan Anadolu’nun bu kadim kentine tekrar hoÅŸ geldiniz diyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum’’ dedi.

Türk Cerrahi DerneÄŸi BaÅŸkanı Prof. Dr. Seher Demirer, “Bugün burada sizlerle olmak, yeniden bu cerrahinin atmosferine dönmek beni heyecanlandırdı. Çok yakın bir zamanda Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi salonlarında taze kadavrada bir kurs gerçekleÅŸtirdik. Çok yoÄŸun ilgi gören bir kurs oldu. Özellikle genç meslektaÅŸlarımızın ilgisi çok yüksekti interaktif tartışmalar oldu bu bizi mutlu etti. DerneÄŸimiz bu kursun devamını baharda da planlıyor. Öte yandan yine bu dönemde derneÄŸimizin yurtdışı bursları için baÅŸvuran genç kardeÅŸlerimizin tamamına burs verdik bundan da çok mutluyuz. 17-18 genç meslektaşımız bu burstan yararlandılar. Umuyorum ki eÄŸitimleri için sıra dışı bir katkı olacak ve ülkemize oralardan dolu dolu gelecekler. Bu, onların meslek hayatlarında önemli bir aÅŸama olacak diye düÅŸünüyorum” dedi.

“Zengin bilimsel içerikli bir kongre”

Fıtık DerneÄŸi BaÅŸkanı Prof. Dr. Melih Paksoy ise “Kongremiz kasık fıtık ve ventral fıtık kursuları ile baÅŸladı. Yabancı hocalarımızın gerçekleÅŸtireceÄŸi canlı ameliyat yayınları ile zengin bilimsel içerikli bir kongre olacağını umuyoruz. Karın duvarı ve kasık fıtığı cerrahisinde son yıllarda önemli geliÅŸmeler olmakta.  Özellikle endoskopi ve robotik cerrahinin popülaritesinin artmasıyla çok sayıda yeni teknik uygulanmaya baÅŸlandı. Fıtık DerneÄŸimiz 2000 senesinden itibaren Türk Cerrahi Toplumuna bilimsel yönden kongreler, fıtık okulları ve kurslarla katkıda bulunuyor. Özellikle canlı ameliyat ve güncel tekniklerin uygulanmasıyla birlikte eÄŸime özel bir önem veriyoruz. Bugüne kadar 7 ulusal kongre, 7 fıtık okulu, 6 bölgesel toplantı ve kurslar düzenledik. Kongremize katkıda buluna Ege Üniversitesi’ne, RektörlüÄŸüne, çalışanlarına, tüm yabancı konuÅŸmacılarımıza, varlıkları ve destekleri ile toplantılarımızın yapılmasını saÄŸlayan sponsorlarımıza, kongremizi düzenleyici firmamıza ve kongre içinde olan herkese teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu.

 


Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°