Ege’den ‘‘Anormal Uterin Kanama ve Vaginit Sempozyumu’’

Ege Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum Anabilim Dalı tarafından ‘‘Anormal Uterin Kanama ve Vaginit Sempozyumu’’ düzenlendi. Muhittin Erel Amfisinde düzenlenen sempozyumun açılış törenine; EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, EÜ Hastanesi BaÅŸhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel dekanlık ve baÅŸhekimlik üst yöneticileri, akademisyen ve öÄŸrenciler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuÅŸan Rektör Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi Hastanesinin ‘‘A plus’’ hastaneler arasında yer aldığını hatırlatarak ‘‘VerdiÄŸimiz klinik hizmetlerin baÅŸarısını bilimsel çalışmalarımızla da sürdürüyoruz. Bugün düzenlenen sempozyum da bu düÅŸüncemizle hayata geçiriliyor. Burada yapılacak sunumlar ile sadece durum tespiti deÄŸil aynı zamanda çözüme yönelik yeni bir yaklaşım ve yöntem geliÅŸtirmenin de hayata geçirileceÄŸine inanıyorum. Sempozyumumuzun kadın hastalıkları alanında oldukça kıymetli faydaları olacağını inanıyorum. Bu duygu ve düÅŸüncelerle sempzoyumun düzenlenmesinde emeÄŸi geçen baÅŸta kadın hastalıkları ve doÄŸum anabilim dalı öÄŸretim üyelerimiz olmak üzere herkese sonsuz teÅŸekkürlerimi sunuyorum’’ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum Anabilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr. Ä°smail Mete Ä°til ise sempozyum kapsamında sık karşılaşılan vakaların tıbbi yöntemleri güncel geliÅŸmeler ışığında yeniden deÄŸerlendirileceÄŸini ifade ederek ‘‘Anabilim dalı olarak bu tip kısa süreli sempozyumlar, kurslar düzenliyoruz. Bu kurslar bizim için de iyi oluyor. Bir süredir hem eÄŸitim amaçlı hem de bizlerin bilgi ve donanımlarını da artıracak toplantılara yöneldik. Bu toplantıları sürdüreceÄŸiz. KliniÄŸimiz hem operasyon hem de akademik anlamda oldukça iyi durumda. Son dönemde üst yönetimimizin desteÄŸi ile ekipmanlarımız da yenilendi. Hastanemiz de yenilenme aÅŸamasına geldi. Bu, üniversitemiz için son derece sevindirici bir durum. Bizi her konuda destekleyen Rektörümüze, dekanımıza ve baÅŸhekimimize teÅŸekkür ediyorum.  Sempozyumumuzun hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Sempozyum BaÅŸkanı Doç. Dr. Ali Akdemir, sempozyumda poliklinik baÅŸvurularının ciddi sayılarda olduÄŸu iki önemli konunun masaya yatırılacağını ifade ederek ‘‘Üniversitemizde bu tür organizasyonları rahatlıkla yapmamızı saÄŸlayan idarecilerimize, biz genç akademisyenlere akademik hayatımızı nasıl ÅŸekillendirmemiz gerektiÄŸi konusunda örnek teÅŸkil ettikleri için Anabilim Dalı BaÅŸkanımız ve diÄŸer hocalarımıza teÅŸekkür ediyorum’’ dedi.