Kütüphane kullanım oranı 3 kat arttı

Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, hayata geçirdikleri projelerin de katkısıyla kütüphanenin kullanım oranının son 8 ayda 3 kat arttığını söyledi. Ege Üniversitesi’nin bütün öÄŸrencilerinin özel olduÄŸunu kaydeden Rektör Budak, “Kütüphanemizde engelli öÄŸrencilerimize yönelik, mini sinema salonları bulunuyor. Ayrıca gönüllülerimiz profesyonel sistemlerin bulunduÄŸu odalarda ders kitabı, notları ve romanları seslendiriyor. Engelli öÄŸrencilerimize yönelik de birçok projemiz bulunuyor” dedi.

EÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire BaÅŸkanlığı bünyesinde merkez kütüphanede faaliyetlerini sürdüren Görsel- Ä°ÅŸitsel- Materyal Birimini ziyaret eden EÜ Rektörü Necdet Budak, birimin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Bugüne kadar binden fazla gönüllü akademik ve idari personelle öÄŸrencinin 300 kitap seslendirdiÄŸini, 30 film betimlediÄŸini dile getiren Rektör Budak, 200 kitabın ise taranarak 30 binden fazla sayfanın PDF’ye çevrildiÄŸini söyledi. ÖÄŸrenci odaklı bir üniversite olan Ege Üniversitesi’nde bütün öÄŸrencilere deÄŸer verildiÄŸini vurgulayan Rektör Budak, “Kütüphane kullanım oranı son 8 ayda 3 kat arttı. Kütüphanenin vize ve final dönemlerinde 24 saat açık olması, çeÅŸitli ikramların sunulması gibi projelerin hayata geçirilmesi de kullanım oranının artmasında etkili oldu. Bu durum bizleri fazlasıyla mutlu etti” diye konuÅŸtu.

ENGELLÄ° ÖÄžRENCÄ°LERE YÖNELÄ°K ÖZEL ÇALIÅžMALAR

Engellilerin yaÅŸamını kolaylaÅŸtıran mekan ve araçlara yönelik yalnızca Ä°zmir’de dağıtılan ‘Kırmızı Bayrak’ sahibi Merkez Kütüphane’de engellilere yönelik özel çalışmalar yapıldığının altını çizen Rektör Budak, “Kütüphanemizde özellikle görme engelli öÄŸrencilerimize yönelik olarak kitap seslendirmesi ve filmlerin betimlemesi yapılıyor. Bu çalışmaları gönüllü akademik ve idari personelimizin yanı sıra öÄŸrencilerimiz yapıyor. Profesyonel ortamlarda ses kaydı alınıyor ve görme engelli öÄŸrencilerimizin hizmetine sunuluyor. Ayrıca mini sinema salonlarından da yine engelli öÄŸrencilerimizin yararlanması saÄŸlanıyor. Tüm bunlara ek olarak ders kitaplarının da seslendirmeleri yapılıyor. Üniversitemizdeki bükün öÄŸrencilerimiz bizim için deÄŸerli. Engelli öÄŸrencilerimize yönelik duyarlılık ve hassasiyet gösteriyoruz. Ege Üniversitesi RektörlüÄŸü olarak bu tür çalışmalara maddi ve manevi destek veriyoruz” dedi.