Öğrenci Senatosu Adaylığı Başvuru İşlemleri

ÖÄŸrenci Senatosu Adaylığı Not Ortalaması-Çift Anadal-Yabancı Uyruklu ÖÄŸrenci BaÅŸvuru ve Seçimi Ä°ÅŸlemleri

Ege Üniversite ÖÄŸrenci Senatosu Yönergesi uyarınca 2 yıl süresince görev yapmak üzere üye seçimi yapılacaktır. Fen-Mühendislik ve SaÄŸlık Bilimleri ile Sosyal ve BeÅŸerî Bilimler alanlarının her birinden birer lisans ve birer lisansüstü olmak üzere, ÖÄŸrenci Senatosu üyesi olmak için baÅŸvuran yabancı uyruklu öÄŸrenciler arasından düzenlenecek seçimle belirlenecek altı yabancı uyruklu öÄŸrenci, Fen-Mühendislik ve SaÄŸlık Bilimleri ile Sosyal ve BeÅŸerî Bilimler alanlarının her birinden birer öÄŸrenci olmak üzere, not ortalaması en az 3.50 olmak ÅŸartıyla baÅŸvuruda bulunan lisans öÄŸrencileri arasından en baÅŸarılı üç öÄŸrenci, Üniversitemizde çift anadal programlarında eÄŸitim – öÄŸretim gören ve çift anadal programında not ortalaması en yüksek olan ve baÅŸvuran öÄŸrenciler arasından bir öÄŸrenci ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanlığı tarafından belirlenecektir.

Ege Üniversitesi ÖÄŸrenci Konseyi birim öÄŸrenci temsilcileri Ege Üniversitesi ÖÄŸrenci Senatosunun doÄŸal üyesi olduÄŸundan ÖÄŸrenci Konseyi birim öÄŸrenci temsilcilerinin ÖÄŸrenci Senatosu üyeliÄŸi için baÅŸvurmalarına gerek bulunmamaktadır. ÖÄŸrenci Konseyi birim öÄŸrenci temsilcilerinden baÅŸvuru olması durumunda söz konusu öÄŸrencilerin baÅŸvuruları deÄŸerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru Şartları

1) Ä°lgili enstitü, fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun en az ikinci sınıfına kayıtlı öÄŸrenci olmak.

2) Siyasi parti organlarında üye veya görevli olmamak.

3) Adli sicil kaydı bulunmamak.

4) Disiplin cezası almamış olmak.

5) Seçimin yapıldığı dönemde kayıt dondurmamış ve kayıt yenilemiÅŸ olmak.

6) Terör örgütlerine mensubiyeti veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı olmamak

BaÅŸvuru Åžekli

BaÅŸvurular kimlik.ege.edu.tr sayfasından kullanıcı hesapları üzerinden giriÅŸ yapılmak suretiyle  “ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Uzaktan BaÅŸvuru Ä°ÅŸlemleri” sekmesinden yapılacaktır. BaÅŸvurunun tamamlanması için baÅŸvuru bilgilerinin eksiksiz olarak doldurulması ve önce “Kaydet” butonuna ardından “Onayla ve BaÅŸvuruyu Tamamla” butonuna basılması gerekecektir. BaÅŸvurusu uygun olan adayların baÅŸvuruları onaylanacaktır. BaÅŸvurusu uygun olmayan adayların baÅŸvuruları reddedilecek ve redde iliÅŸkin açıklama yazılacaktır. BaÅŸvuru yapan adaylar baÅŸvuru durumunu baÅŸvuru sayfasından takip edilebileceklerdir.

BaÅŸvuru Belgeleri

1)    E-Devlet üzerinden alınan doÄŸrulama kodlu “Siyasi parti organlarında üye veya görevli olmadığına iliÅŸkin belge”

2)    E-Devlet üzerinden alınan doÄŸrulama kodlu “Adli sicil kaydı belgesi”

3)    Terör örgütlerine mensubiyeti veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı bulunmadığına iliÅŸkin taahhütname (Taahhütname için tıklayınız.)

BaÅŸvurusu onaylanan tüm yabancı uyruklu adaylar ile not ortalaması ve çift Anadal üzerinden baÅŸvuru yapan öÄŸrencilerden ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanlığı tarafından belirlenen adayların istenilen belgeleri 25 Kasım 2021 tarihinde ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanlığına ulaÅŸtırmaları gerekmektedir.

Aday BaÅŸvuru ve Seçim Takvimi

Not Ortalaması ve Çift Anadal ÖÄŸrencisi Adaylık BaÅŸvuruları: 23-24 Kasım 2021

Başvuru Belge Teslimi: 25 Kasım 2021

Teslim Yeri: ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanlığı Kayıt Kabul Hizmetleri

Sonuçların Ä°lanı: 29 Kasım 2021/oidb.ege.edu.tr sayfasından

Yabancı Uyruklu ÖÄŸrenci Adaylık BaÅŸvuruları: 23-24 Kasım 2021

Başvuru Belge Teslimi: 25 Kasım 2021

Teslim Yeri: ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanlığı Yabancı Uyruklu ÖÄŸrenci Ofisi

Adayların İlanı: 26 Kasım 2021

Seçim Günü: 29 Kasım 2021

Seçim Yeri: ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanlığı

Sonuçların Ä°lanı: 30 Kasım 2021/oidb.ege.edu.tr sayfasından

Seçim Ä°ÅŸlemi

Yabancı uyruklu öÄŸrenciler arasından baÅŸvuruda bulunan ve baÅŸvurusu onaylanan adaylar için yapılacak seçimler 29 Kasım 2021 tarihinde ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirilecektir.

Seçim Sonuçlarının Ä°lanı

Yabancı Uyruklu öÄŸrenciler için yapılan seçim sonuçları 30 Kasım 2021 tarihinde ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanlığının internet adresinden ilan edilecektir.