Akademik Teşvik Ödeneği Başvuruları Hakkında Önemli Duyuru

Üniversitemizin DeÄŸerli ÖÄŸretim Elemanları,

Üniversitemiz öÄŸretim elemanlarının 2022 yılı Akademik TeÅŸvik ÖdeneÄŸine iliÅŸkin yapacakları baÅŸvuru, söz konusu baÅŸvuruların deÄŸerlendirme ve ilan süreçleri, https://kimlik.ege.edu.tr  adresindeki "Akademik TeÅŸvik Yönetim Sistemi (ATYS)" kısmından yürütülecektir. Sistem ile ilgili bilgilere “UNISÄ°S Üniversite Bilgi Sistemleri” üzerinden ulaşılabilecektir.

1. Akademik teÅŸvik ödeneÄŸinden yararlanmak isteyen tüm akademisyenlerimizin, 27 Haziran 2018 tarihli ve 30461 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan (17 Ocak 2020 tarihli ve 31011 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Akademik TeÅŸvik ÖdeneÄŸi YönetmeliÄŸinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile bazı maddeleri deÄŸiÅŸtirilen) “Akademik TeÅŸvik ÖdeneÄŸi YönetmeliÄŸi”ni ayrıntılı bir ÅŸekilde incelemesi gerekmektedir (Ek-1).

2. Yönetmelik hükümleri uyarınca hazırlanan "Akademik TeÅŸvik ÖdeneÄŸi 2022 Faaliyet Yılı Uygulama Usul ve Ä°lkeleri" ekte sunulmaktadır (Ek-2).

3.  ÖÄŸretim elemanları baÅŸvurularını, anılan Yönetmelik hükümleri uyarınca yapmalı ve baÅŸvuruları esnasında aÅŸağıdaki belgeleri Birim Akademik TeÅŸvik BaÅŸvuru ve Ä°nceleme Komisyonlarına teslim etmelidir:

a)    2022 yılı akademik faaliyetlerine iliÅŸkin YÖKSÄ°S'ten alınan çıktı (YÖKSÄ°S Akademik TeÅŸvik ÖdeneÄŸi BaÅŸvuru Formu; son sayfa imzalı ve diÄŸer sayfalar paraflı),

b)    Her bir faaliyet türü için öngörülen bilgi ve belgeleri gösteren, ATYS üzerinden alınan çıktı (Akademik TeÅŸvik ÖdeneÄŸi AraÅŸtırmacı BaÅŸvuru ve Beyan Formu; her sayfa paraflı),

4. BaÅŸvuruda sunulması zorunlu olan Faaliyet Kanıtlayıcı Belgelerin, ATYS'e yüklenmesi (çıktıları alınmayacaktır) zorunludur. AraÅŸtırmacıların, sunulan belge ve bilgilerin ilgili faaliyetin Yönetmelikte tanımlanan koÅŸullara uygunluÄŸunu saÄŸlıklı bir ÅŸekilde deÄŸerlendirmeye yeterli düzeyde bilgi ihtiva etmesi gereklidir. (Ek-7)

5. Bu formlar dışında; görev yaptıkları birimin/bölümün dışında baÅŸka bir birime/bölüme baÅŸvuru yapacak araÅŸtırmacılar tarafından sunulması zorunlu olan AraÅŸtırma Alanı Beyanı ve Uygunluk Formunun (Ek-3) doldurulup Akademik TeÅŸvik Düzenleme, Denetleme ve Ä°tiraz Komisyonu BaÅŸkanlığına onaylatılması ve imzalı olarak baÅŸvuruda ATYS'e yüklenmesi zorunludur.

6. Anılan YönetmeliÄŸin 10. maddesinin 5. fıkrası hükmü uyarınca ödemenin yapılmasından sonra baÅŸvurularında gerçeÄŸe aykırılık tespit edilen öÄŸretim elemanlarına yapılan ödemeler, kanuni faiziyle birlikte geri alınır.

7. Birim Akademik TeÅŸvik BaÅŸvuru ve Ä°nceleme Komisyonları, baÅŸvuruları inceleyerek, ATYS üzerinden hazırladıkları karar tutanağını çıktı alarak, baÅŸvurularla ilgili deÄŸerlendirme raporunu ve ekinde öÄŸretim elemanları puan tablosunu imzalı bir ÅŸekilde RektörlüÄŸe baÄŸlı Bölümlerde Bölüm BaÅŸkanı, Fakültelerde Dekan, diÄŸer birimlerde ise Müdür tarafından onaylanmış olarak Akademik TeÅŸvik Düzenleme, Denetleme ve Ä°tiraz Komisyonuna, "Akademik TeÅŸvik ÖdeneÄŸi 2022 Faaliyet Yılı Uygulama Usul ve Ä°lkeleri"nde yer alan takvime uygun olarak göndermelidir. (Ek-6)

8. Sistemi tanıtıcı sunum baÅŸvuru yapacak olan öÄŸretim elemanlarımız ile Birim Akademik TeÅŸvik BaÅŸvuru ve Ä°nceleme Komisyonlarında görevli öÄŸretim elemanlarımıza yardımcı olması amacıyla paylaşılmıştır. (Ek-4)

9. Akademik TeÅŸvik BaÅŸvurusunda akademisyenlerimize yardımcı olması için Web of Science üzerinden atıfların taranmasına iliÅŸkin bilgilendirme videosu eklenmiÅŸtir. (Ek-5)

Bilgilerinize sunulur.