Akademik Teşvik Ödeneği Sürecinde Yaşanan Gecikme Hakkında

Üniversitemizin Değerli Öğretim Elemanları,

Üniversitemiz öğretim elemanlarının 2019 yılı Akademik Teşvik Ödeneğine ilişkin yapacakları başvurulara ilişkin "Akademik Teşvik Ödeneği 2019 Faaliyet Yılı Uygulama Usul ve İlkeleri", 24 Aralık 2019 tarihinde, tüm öğretim elemanlarımıza e-posta olarak iletilmiş, tüm akademik birimlerimize resmi yazı gönderilmiş ve Üniversitemiz web sayfasında yer alan “Güncel” bölümünde duyurulmuştu.

Usul ve İlkelerin içinde yer alan süreç takvimine göre, akademik teşvik ödeneğinden yararlanmak isteyen öğretim elemanlarımızın, 2 – 13 Ocak 2020 tarihleri arasında, öncelikle Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS)’ne ardından Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Yönetim Sistemi (ATÖSİS)’ne giriş yapmaları ve kadrolarının bulunduğu Bölüm, Anabilim veya Anasanat Dalı Başkanlıkları ile Programlardaki Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonlarına başvurmaları planlanmıştı.

Ancak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda “Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği düzenleme çalışmalarının devam etmekte olup sonuçlandığında puan hesaplamaları ve başvuru çıktı işlemleri aktif hale getirilecektir.” denilmesi nedeniyle planlanan süreç henüz başlatılamamıştır.

YÖK Başkanlığı tarafından yapılan çalışmaların duyurulması ve YÖKSİS’in başvurulara açılması akabinde takvim değişikliği veya süreçle ilgili diğer duyurular ayrıca sizlerle paylaşılacaktır.

Bu aşamada araştırmacıların YÖKSİS bilgilerini güncellemeleri ve 2019 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetlerini YÖKSİS Sistemine eklemeleri önemle rica olunur. Akademik Teşvik Başvurusunda araştırmacıların Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora mezuniyet bilgilerinin üniversiteler tarafından YÖKSİS sistemine girilmiş olması talep edilmektedir. Bu kapsamda araştırmacıların YÖKSİS sistemi Öğrenim Bilgileri alanındaki bilgilerini kontrol etmeleri ve varsa eksiklikleri tamamlamaları önem arz etmektedir. Konuyla ilgili Fakülteniz / Enstitünüz / Yüksekokulunuz öğrenci işleri bürosundan destek alınabilecektir.

Bilgilerinize sunulur.

Ege Üniversitesi