Bilimsel proje seferberliği sonuçlarını veriyor

Ege Üniversitesi’nin baÅŸlattığı bilimsel proje seferberliÄŸi sonuçlarını veriyor. Ege Üniversitesi; TÜBÄ°TAK-ARDEB(AraÅŸtırma Destek Programları BaÅŸkanlığı) programından aldığı bütçe desteÄŸini 2018 yılında önceki yıla göre 2 kat artırarak 47 milyon 859 bin 284 TL’ye çıkarttı. Ege Üniversitesi, Türkiye’deki 206 üniversite arasında TÜBÄ°TAK- ARDEB programına 2018 yılında en fazla proje öneren üniversite oldu.

Ege Üniversitesi’nin TÜBÄ°TAK- ARDEB 2018 yılı performansını deÄŸerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiÄŸimiz günden itibaren akademik kadromuzla el ele vererek baÅŸlattığımız bilimsel proje seferberliÄŸi kısa sürede sonuç vermeye baÅŸladı.  Bilim insanlarımızın samimi çabasını takdirle karşılıyor kendilerine teÅŸekkür ediyorum. OluÅŸturduÄŸumuz bilimsel üretim ikliminin önümüzdeki günlerde güzel sonuçları olmaya devam edecek. ÜrettiÄŸimiz projelerinizin Ä°zmir, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitemiz akademisyenleri ülkemizin 2023 hedefleri doÄŸrultusunda üretmeye devam edecekler” dedi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu (TÜBÄ°TAK) AraÅŸtırma Destek Programları BaÅŸkanlığı (ARDEB) 2018 yılı istatistiklerini yayınladı. Bu istatistiklere göre Ege Üniversitesi 2018 yılında TÜBÄ°TAK-ARDEB programına, 331 proje ile en fazla proje baÅŸvurusu yapan üniversite oldu.  Bin 786 proje ile 2014- 2018 yılları arası en çok proje öneren üniversite olan Ege Üniversitesi, 2018 yılında projesi en çok kabul edilen ve desteklenen üniversiteler sıralamasında ise 65 projesi desteklenerek 4’üncü sırada yer aldı. Aktarılan proje bütçeleri sıralamasında ise 2017 yılında 25 milyon destek alarak 3. sırada yer alan Ege Üniversitesi 2018 yılında büyük bir baÅŸarı göstererek 47 milyon 859 bin 284 TL destek alarak araÅŸtırma bütçesini bir yılda ikiye katladı.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz, artık bilim üretim merkezi haline gelmiÅŸtir. Tesis ettiÄŸimiz huzur ve güven iklimi sayesinde Egeli bilim insanları, daha özgün ve yenilikçi fikirler üretmeye, projeler ortaya koymaya, daha çok araÅŸtırmaya odaklanmaya baÅŸladı. Üniversitemiz 2018 yılında TÜBÄ°TAK-ARDEB projelerinde; 331 proje ile en fazla baÅŸvuru yapan üniversite olurken,  proje kabulünde ise 65 çalışma ile 4. sırada yer aldı. Üniversitemiz 47 milyon 859 bin 284 TL aktarılan proje tutarı ile en yüksek proje bütçesine sahip 4. üniversite oldu. Egeli bilim insanlarının göstermiÅŸ olduÄŸu bu baÅŸarı AraÅŸtırma Üniversitesi olma hedefimize bir adım daha yaklaÅŸtırdı. Åžunu rahatlıkla söyleyebilirim, AraÅŸtırma Üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bundan sonra da araÅŸtırmacılarımızı, bilim insanlarımızı desteklemeye devam edeceÄŸiz. Bilim insanlarımızı ve araÅŸtırmacılarımızı yürüttükleri bilimsel çalışmalardan ve projelerden dolayı tebrik ediyorum. Üniversitemiz akademisyenleri ülkemizin 2023 hedefleri doÄŸrultusunda üretmeye devam edecekler” dedi.

Önerilen Projeler

Desteklenen Projeler

Aktarılan Proje Tutarı (TL)